Praatgroep

Normaal gezien ging ik maandag voor de eerste keer naar een praatgroep gaan. Via de site http://www.adhd-volwassenen.be/ vernam ik dat er één keer per maand in Wilrijk een praatsessie wordt georganiseerd. Dit ook in andere steden.

Ik belde voor informatie met een zekere Carla en we spraken over het gegeven. Zij is 56 en heeft zelf ook ADHD. Ik vertelde haar over mijn Rilatine-gebruik.

Zij antwoordde met iets dat mij zeer verontrustte: het effect van Rilatine zou tijdelijk zijn, de chaos komt terug. Ik was daar echt niet goed van en in plaats van naar die praatgroep te gaan, ben ik depri op de zetel blijven liggen en heb dan maar naar "Wie wordt de man van Phaedra?" gekeken.

Wat was mijn gevoel nu? Ik wil niet terug naar die toestand. En ik heb er mijn bedenkingen bij dat het effect tijdelijk is. Waarschijnlijk wel, als je niet leert van je fouten. En dat kan je juist wel, dankzij die Rilatine. Vandaar dat het zo belangrijk is om therapie te krijgen in die periode. Om je fouten in te zien en zo andere gewoonten aan te leren.

In Andante (Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg) bracht ik dit onderwerp ten berde. De dame die mijn "intakegesprek" afnam, zei me dat ik me daar niets hoefde van aan te trekken, van de mening van één persoon. En men heeft in het verleden inderdaad wel testen gedaan bij een aantal proefpersonen, maar hebben die personen wel therapie gehad daarbij?

Van een getalenteerde vriend van mij, die nu aan de Concerta zit, kreeg ik de volgende tip: praatgroepen zouden effectiever zijn dan therapie omdat je zo je ervaringen met lotgenoten kan delen. Maar één keer per maand praten, vind ik dan toch te weinig. Waarom niet elke week? We hebben al zoveel tijd verloren en er is zoveel in te halen. Waarom moet dit dan zo traag gaan? Omdat wij zogezegd traag zijn? Wij zijn niet ALTIJD traag, er zijn momenten dat onze slakkige houding verandert in een motor op supersnelheid. Op die manier kunnen we de achterstand inhalen en op gelijke snelheid komen met onze zogezegde voorgangers.

Reacties

JawADDe! zei…
Draai het effe om : als je méér dan eens per maand met lotgenoten zou willen bijeenkomen, waarom zou je dan *enkel* in Wilrijk naar de praatgroep gaan als je ook naar bvb Lier en Mechelen kunt gaan? :-)

Al die praatgroepen hebben elk hun eigen stijl, manier van functioneren en publiek, je kan zo uittesten welke groep(en) je het beste ligt(liggen).

En zo leer je ook nog ees een hoop lotgenoten kennen, en wie weet zit er daar wel ééntje bij met de juiste media-connecties? :-)

Ik wens je alleszins evenveel deugd als ik zelf al mocht ervaren van aanwezig te zijn op bijeenkomsten van Aandacht! :-)

Zelf ga ik nu al een jaar er naar toe en ik heb nog geen één bijeenkomst van mijn groep gemist (ben er ook nog nooit op tijd geweest, maar dat is iets anders! ;-)
paul lepez zei…
ik probeer nu vitamine b6 uit

4 keer 25mg per dag (onderdeel b-complex)

3 * magnesium en zink (adh)

ginseng soeplepel

geen bijwerkingen, teveel b plas je uit (supergele plas) alleen opletten met teveel magnesium(blaasonstekingen!-- niet meer dan adh)

verder onderzoek ik de mogelijkheden van omega 3 voor de aph en dha(zoek zelf es op)

ik laat je weten of en hoe goed dit werkt

natuurlijk zal mijn vrouw, de ergotherapeute, mij ook wel beoordelen
:)
Anoniem zei…
ook praatgroepen in Amsterdam?

Populaire posts van deze blog

HET ZWAARD VAN DAMOCLES

malende gedachten