believers en non-believers

Zogezegd is er 5 % van de Belgische bevolking die ADHD heeft. Volgens mij is dat minstens 7 % want hoeveel mensen zijn er NIET gediagnosticeerd en beseffen niet dat ze het hebben?

Je hebt verschillende soorten ADHD'ers:

degenen die een job doen die ze graag doen en die dan waarschijnlijk ook met succes uitoefenen en er naar eigen zeggen geen last van ondervinden en geen medicatie nemen omdat ze hun energie op de juiste manier kunnen kanaliseren.


degenen die het op vroege leeftijd ontdekt hebben, medicatie namen en er zogezegd uitgegroeid zijn (maar dat is niet, men groeit er niet)


degenen die het op late leeftijd ontdekken, medicatie nemen en geen job vinden

degenen die het hebben, maar er zich niet van bewust zijn en het ook niet willen weten en op die manier blijven voortsukkelen in de woestijn, zonder het licht te zien. (de Non-believers)

de oudere generatie, die al op pensioen is en er in zijn leven niet veel last van had, omdat de eisen op de arbeidsmarkt toen niet zo hoog waren.

Reacties

Anoniem zei…
Ik ben wel niet echt een adhder, maar ik vind het wel grof om te stellen dat de arbeidsmarkt en het jarenlange werk dat de "oudere generatie" geleverd heeft minder hoge eisen stelde! de eisen waren anders, maar ook langere werkdagen, veeeeeeeeeeeeeeel minder tegemoedkomingen (tijdskrediet, ouderschapsverlof, etc), waar heb je het eigenlijk over, informeer je eerts eens vooraleer platitudes te poneren. Een boze miskende iemand van de oudere generatie, die telkens achter het net viste, die nu nog wel werkt. Merci

Populaire posts van deze blog

HET ZWAARD VAN DAMOCLES

malende gedachten